L’Amor i el Valor com a punts fonamentals per al nostre propi manual de la Bona Mare.

És tal la bibliografia sobre el tema, que acabem estressades per buscar el millor Manual de la bona mare. Ens agradaria trobar LA guia. Aquella que parlés de NOSTRE cas: de com tractar adequadament al nostre / a fill / a, de com superar les nostres pors, de com recuperar la nostra relació de parella o de com entendre’ns  amb la nostra família política. Clar que, posats a demanar, podria incloure alguns capítols que ens donessin LA veritat de com donar el pit, de com portar-lo en cotxe, de com millorar aquest ull que li plora o de com escollir, i conduir el cotxet. Però, sobretot, que ens indiqui a qui hem d’escoltar o demanar consell, o a qui és millor evitar. Perquè clar, pel carrer, i dins del propi entorn familiar, les informacions que ens van arribant en forma de consells poden ser  tan dispars com ho són les talles de la roba de nadó.

Ser bona mare és una qüestió d’AMOR. Ser bona mare comença per estimar aquest petitó que plora a les nits, a aquesta personeta que necessita la nostra assistència constant. Ser bona mare és qüestió, doncs, d’amor però també de VALOR. Valor per afrontar cada dubte, per lluitar contra el cansament o l’estrès. Valor per a un cara a cara amb les hormones que acompanyen i, en ocasions, alteren les nostres emocions. Valor per confrontar consells que van en contra del nostre sentit comú o per fer callar veus poc agradables. I, especialment, valor suficient per aprofitar aquesta fase de la nostra vida per conèixer-nos a nosaltres mateixes, observant el nostre caràcter més a fons i fer-ne el nostre millor amic. Així, amb amor, el nostre nadó troba calor a cada contacte: és feliç en els nostres braços i està tranquil a la nostra falda. El nostre nadó s’adona de  les nostres alegries! Però també de les nostres pors. Per això, hem d’afrontar aquesta etapa amb valor i amb la confiança en els nostres instints, la nostra intuïció i la capacitat d’adaptació i de millora que hem demostrat en tants altres àmbits de la nostra vida.

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn