A vegades ens costa molt interpretar una no resposta en les relacions sentimentals o socials amb esperança de més proximitat, de manera que li donem molts sentits diferents. Aquests, sovint, ens poden allunyar de la realitat i contribuir a que ens fem un bon embolic.
A nivell sentimental la no resposta, amb una probabilitat diferent segons situació, sol indicar:
- La voluntat de no respondre. Sí, ha vist el missatge i no, no li interessa.
- Ha vist el missatge i no ha pogut atendre’l. Rellevant: quants segons, minuts, hores… són per a tu una no-resposta? No sempre estem d’acord en aquest punt. Cal considerar que les persones, a part de respondre missatges i trucades, treballen, condueixen, mengen, estan amb altres persones, atenen altres situacions i/o dormen. Recorda que sol ser més fàcil llegir un missatge que escriure o gravar una resposta. Calma.
- No ha arribat el missatge. Pel motiu X que sigui.
Algunes formes d’afrontar i reaccionar a la no resposta són:
- Quan ja tenim la sospita de la manca d’interès per part de l’altre, i no estem en una relació com a tal sinó en la fase dels primers contactes verbals o escrits, limitar les vegades que enviem els nostres missatges amb una no-resposta de resposta (jo posaria un màxim orientatiu de tres per donar opcions però mantenir la integritat).
- Si sabem que som impacients, donar marge temporal de resposta. Un marge realista en funció de l’estil de vida que sabem o deduïm de l’altre. En alguns casos seran minuts i en altres fins i tot dies.
- Estar atents als inputs que indiquen un no delivery, un no doble check, una encallada a la bústia de salida, la no connexió,… i revisar l’spam de tant en tant.
Amb tot, veiem que una no-resposta resulta que sí que n’és una. El fet que no vagi en la direcció desitjada la fa de més difícil interpretació però segueix tenint el mateix significat. Cal assegurar-se’n i, un cop descartades les opcions 2 i 3, assumir dignament la realitat.