Just acabada la primària o ja iniciada la secundària, amb tècniques d’estudi estructurades els resultats acadèmics milloraran. Us fem una proposta per aquest estiu per tal de poder millorar el rendiment acadèmic. Amb unes sessions individuals o en grup.

Estiu 2016 amb intensius de tècniques d’estudi

Si els vostres fills o filles han acabat la primària i voleu preparar-los per entrar a l’institut amb una metodologia d’estudi que puguin utilitzar des del primer dia, ara ho podeu fer. En grup o de forma individual, amb un mínim de 5 sessions, podran augmentar els seus recursos.

Descarrega’t el díptic aquí: Tècniques d’estudi estiu 2016

Tècniques d'estudi estiu 2016

Tècniques d’estudi estiu 2016

 

Recordeu que ja us parlava en el post “Secundària i la importància de saber estudiar” que el pas cap a l’institut suposa molts canvis, però un dels principals és que els alumnes tenen més autonomia i se’ls demanarà des del primer dia que sàpiguen organitzar-se i que tinguin capacitat per a preparar els seus exàmens fent ús de subratllats, esquemes o resums que sovint no estan habituats a utilitzar.

Degut a això, sovint, arriben les famílies un cop passat ja el primer trimestre, havent traduït aquesta poca preparació en alguns suspesos. Llavors, ens posem a treballar, però a més d’instaurar unes tècniques d’estudi, hem de lluitar contrs la desmotivació que genera rebre les primeres notes baixes..

Per altra banda, si els vostres fills ja estan a secundària però detecteu, o ells mateixos us ho diuen, que no tenen cap o poca idea de com estudiar o , fins i tot,  no saben com començar, teniu l’oportunitat per a donar-los un cop de mà aquest estiu.

En grup, per tal que sigui més divertit ja que estan de vacances, es faran explicacions i activitats comuns però la proposta per a  resoldre-les serà diferent segons el cas. L’objectiu és que, a base de diferents pràctiques, cada alumne aconsegueixi tenir el seu manual bàsic per a estudiar i que pugui utilitzar aquestes pautes de manera autònoma.

Cal tenir en compte que les sessions posaran un punt d’inici i unes propostes per a resoldre aquests problemes principals:no saber com organitzar-se, dificultats per a l’elaboració d’esquemes o resums, expressió oral poc organitzada o redacció desestructurada.  És clar que si es fan mès de 5 sessions, aquests coneixements estaran  més consolidats ja que es podran fer més pràctiques durant les sessions. En aquest sentit, ta,bé ès molt recomanable fer algunes trobades de recordatori, especialment abans d’iniciar el curs, perquè així es refresquen les idees.

Però això ja depèn de cada cas, família i format. Per aquest motiu, també trobareu la proposta del treball individual, orientació i seguiment més o menys intensiu.

Tingueu en compte, però, que la diferència principal entre el refoç escolar i les sessions de tècniques d’estudi és que aquestes tenen com a objectiu tenir un alumne indepentdent, és a dir,  que pugui espavilar-se ell/a mateix/a tot  utilitzant els recursos de manera autonòmani, en tot cas, eforçant mès intensivament les dificultats específiques que poden suposar algunes assignatures.

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn