Durant l’embaràs, la dona viu moltes emocions i molt variades. Hi ha dies que passen amb més calma i altres en què es pot sentir estressada. Aquestes emocions poden tenir efectes sobre el fetus.

Les causes de la variabilitat emocional poden ser variades: compaginar l’embaràs amb la feina, preveure els canvis que suposarà l’arribada del nadó a casa, rebre les notícies de l’estat del petit/a i el fet de compartir les mateixes, rebre opinions i consells demanats i també, en ocasions, no desitjats, desconèixer el procés de part, no saber si es serà capaç de ser valenta fins al final, …

El programa Redes de tv2 (guiat per Eduard Punset) va reemetre el passat 4 de març el reportatge “Educación emocional des del útero materno”, destacant la importància que, durant l’embaràs, tenen les emocions de la mare gestant. Aquestes, i especialment l’ansietat i l’estrés, poden afectar l’estat del fetus que es va configurant, de manera que és de vital importància procurar el màxim benestar psicològic durant aquest procés tan especial. Caldrà procurar que tota aquesta etapa es pugui fer amb un bon recolzament per part de l’entorn, amb professionals clars de referència i amb la motivació suficient per anar afrontant mes rera mes.

Us linkem al blog de “Redes para la ciencia” on trobareu més informació sobre el tema i, per altra banda, us convidem a demanar  assessorament, orientació i suport psicològic i emocional durant aquesta etapa si detecteu que necessiteu un cop de mà.

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn