Apropar-se als 40, o haver-los sobrepassat fa poc, pot iniciar una fase de reflexió personal i la crisis dels 40.

He observat que, aterrant als 40, hi ha qui fa una mena d’avaluació de satisfacció personal. Aquesta valoració, que determinarà si entrem o no en la tradicional crisis dels 40, sol incloure:

. Nombre d’anys destinats a la mateixa feina i el marge de poder canviar. En aquest sentit ens podem trobar que quelcom tant mitificat com l’estabilitat laboral es giri en contra a l’hora de fer el càlcul. Com? Doncs amb expressions com “Tinc 40 anys i en porto 24 a la mateixa empresa. No sé fer res més”.

. Nombre de destinacions internacionals trepitjades. Bàsicament és una petita reflexió que, en aquest cas, inclou quants països has visitat. “A punt de fer els 40 i vaig estar a Mallorca de viatge de fi de curs i a Tenerife quan em vaig casar. No. No he vist món”.

. Grau de procreació amb visió extremista. Sí, del tipus “Amb 40 i sense fills” o bé “Tot va al voltant dels nens i no puc fer res per mi”, a no ser que ja siguin grans i disfrutis d’una segona joventut, sempre que no els facis passar vergonya, clar.

. Situació sentimental històrica i actual. Aquí ens podríem extendre molt…. Resumint, revisió del CV sentimental incloent aspectes com les experiències (des d’una sola parella, la de sempre, a múltiples i ben diverses), la durada de les relacions, la seva simultaneïtat, el nombre de compromisos presos i el nombre de trencaments dels mateixos (per decisió pròpia o no) i en quin punt t’ha deixat tot aquest trajecte.

. L’economia. Quin pressupost tens un cop restats de la teva nòmina els préstecs (del cotxe o de la tele),  la hipoteca (d’on vius o vivies amb la teva ex parella), la pensió dels nens, …?

. La realització professional: on has arribat després de la dedicació i hores destinades al teu sector?

. Examen estètic a consciència (Estat de la pell? Evolució de la cel.lulitis? Grau de visibilitat dels abdominals? …). Amb autocrítica i comparacions amb persones de la mateixa generació o similar i, en ocasions, fent valoració i reparació de danys.

… entre altres.

El resultat d’aquesta avaluació ve a ser com les notes acadèmiques: Fent la mitja de totes les assignatures, amb quina nota arribes als 40? Doncs segons aquesta, hi ha més o menys probabilitats de crisis….  

I tu, com ho portes?

 

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn