Menjar no és l’única manera d’alimentar-se. Tot i ser indispensable per a la nostra supervivència, hi ha una altra acció que ho és: alimentar la ment.

Com podem alimentar la nostra ment?

Algunes idees que us podem donar després de la proposta i observació de moltes persones conegudes gràcies a la meva tasca professional són:

. Sortint de la rutina habitual per tal de veure’t en situacions noves i obligar-te a abandonar el teu circuit de pensament habitual.
. Experimentar amb els altres sentits. Si la teva feina és estàtica, fer quelcom dinàmic i a l’inversa. Si la teva eina principal de treball és el cervell, fer quelcom amb les mans i a l’inversa. Ex. Un informàtic pintant el pis o un pintor fent un curs d’informàtica.
. Desintoxica’t. La ment està més receptiva quan no li posem barreres generades pels tòxics. Us deixo el link a Energy Control, on us podeu informar sobre aquest tema.
. Gestiona la graella televisiva. Utilitza-la per aprendre una mica més. Reportatges i programes més educatius ens hi ajuden més que els programes monotemàtics d’esports, política o “del corazón”.
. No escoltis només el què et dóna la raó, utilitza les opinions contràries per ampliar el punt de vista o per reafirmar la teva opinió amb nous arguments.
. Busca’t temps per pensar i atreveix-te a fer-ho. Només es tracta d’aturar-se de tant en tant una estona breu. També en diuen reflexionar.
. No tinguis por d’envoltar-te de gent que sàpiga més coses que tu de qualsevol tema. Que no t’intimidi la situació, senzillament segueix un dels processos bàsics de l’aprenentatge: pregunta i escolta.

 

Igual que el cos a vegades un pa amb llonganissa, el cap et demana una dosis de coneixement. I llavors, igual que obrim la boca, cal obrir la ment.

La ment és com un paracaigudes, nomès funciona quan està oberta.

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn