Resolem els dubtes sobre el misteriós món de les Tècniques d’Estudi.

Sovint es parla de “Tècniques d’estudi” i no sempre és tan clar què englobem dins aquesta terminologia. Per aquest motiu intentarem aclarir alguns dubtes que pares i alumnes ens plantegen en més d’una ocasió.

Què entenem per tècniques d’estudi?

Tots aquells recursos que serveixen per facilitar l’estudi. Inclou temes com l’organtizació, la presa d’apunts, com subratllar, com fer un bon resum, tipus d’esquemes i formats, velocitat lectora, agilitat atencional, resistència a la distracció, potenciació de la concentració, … Considerant també l’afrontament dels exàmens (evitar el bloqueig, el quedar-se en blanc, …) i la motivació per l’estudi.

Com es treballen?

Amb sessions organitzades que parteixen de la valoració de l’estudiant, les seves notes prèvies i del seus potencials, aprofitant aquelles habilitats que ja domina i ampliant-les amb activitats guiades i pràctiques que li permetin augmentar els recursos educatius de què disposa.

Com es treballen a TuPots?

A TuPots fem sessions periòdiques d’una hora de durada, elaborant un programa d’actuació específic per cada persona ja que els estudis i  l’experiència ens han demostrat cas a cas que cadascú és diferent i que aquelles estratègies que funcionen per alguns no serveixen per altres.

Als estius fem sessions grupals amb aquells continguts que sí que són vàlids per a tots: resums, esquemes, detecció del tema d’un text, comprensió, subratllat, … Podent adaptar els textos al nivell i curs dels participants.

Serveix per alguna cosa “tenir tècniques d’estudi”?

I tant! Serveix per millorar el rendiment acadèmic, per a fer ús dels potencials de cada alumne i per a motivar els estudiants ja que no hi ha res que animi més a un estudiant que el veure que pot entendre les lliçons i preparar-se els exàmens amb més agilitat.

Evidentment, cal comptar amb la participació activa dels alumnes ja que, al final, ells en són els principals beneficiats.

Igualment, hi ha casos en què es recomana una avaluació inicial més completa per tal de descartar altres alteracions que puguin estar dificultant els resultats acadèmics de l’estudiant.

Demaneu informació i no dubteu a passar-nos a veure!

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Pinterest
LinkedIn